4.1 l/100km

Fogyasztás

112 g/km

CO2

171 km/h

Végsebesség

343 liter

Csomagtér
fiat-500l-design-01

Design

MAGÁVAL RAGADÓ

Az 500L az 500-hoz hasonlóan magával ragadó gépkocsi, azonban jónéhány centiméterrel nagyobb.

fiat-500l-belso-01

Belső tér

A TÖKÉLETESSÉG ALAPFELSZERELTSÉG

A Fiat 500L belső tere valóban nagyon tágas. Az 500L-ban  kényelmesen elfér 5 utas az akár 400 literes csomagtérben elhelyezett csomagokkal, illetve a belső térben található 22 tároló rekeszben elhelyezett apróbb tárgyaikkal együtt.

fiat-500l-motor-01

Motorok

MINŐSÉGI MOTORVÁLASZTÉK

Az új, több díjat is nyert TwinAir kéthengeres motor üzemanyag-fogyasztás tekintetében is kategóriájának csúcsát képviseli. Mindez az alacsony lökettérfogatnak és a nagy hatékonyságú turbófeltöltőnek köszönhető.

fiat-500l-technologia-01

Technológia

AERODINAMIKA

A lekerekített íveken alapuló formaterv hozzájárul az aerodinamikai hatékonyság javításához is. A 0,30-as Cx légellenállási koefficiens igen alacsony érték.

Galéria

A nagyításhoz kattintson a képekre!

Videó galéria

A videók megtekintéséhez kattintson a képekre!

RÉSZLETEK

Design

Az 500L az 500-hoz  hasonlóan magával ragadó gépkocsi, azonban jónéhány centiméterrel nagyobb.  A kortalan designjának és méreteinek köszönhetően (415 cm hosszú, 178 cm széles, 166 cm magas) az MPV szegmens gépjárműveinek kényelmével, azonban a B-osztályú városi autók praktikusságával és agilitásával rendelkezik. Ezért kényelmesen elszállít 5 utast a csomagjaikkal együtt.A gépjármű alaptervezésénél a tervezők az előretolt utastérrel jellemezhető cab forward koncepcióból indultak ki.  A mindennapi felhasználhatóságot az alacsony ablakvonal is növeli. Ebben az esetben a tervezés célja volt, hogy a gépkocsiból a lehető legjobb kilátás nyíljon, ugyanakkor a lehető legtöbb fény áradjon az utasfülkébe. A Fiat 500L-t vékony karosszéria-oszlopok és a kategória legnagyobb; 1,5 m2  felületű üvegteteje jellemzi.

Belső tér

A Fiat 500L belső tere valóban nagyon tágas. Az 500L-ban  kényelmesen elfér 5 utas az akár 400 literes csomagtérben elhelyezett csomagokkal, illetve a belső térben található 22 tároló rekeszben elhelyezett apróbb tárgyaikkal együtt. Az alapfelszereltsége ezen felül tartalmazza a Cargo Magic Space rendszert is, melynek segítségével a csomagtér három módon rendezhető és osztható fel.

A Fiat 500L  tizenegy karosszéria színével a leggazdagabb színskálájú modell a szegmensben.

Motorok

0,9 TwinAir 105LE

Az új, több díjat is nyert TwinAir kéthengeres motor üzemanyag-fogyasztás tekintetében is kategóriájának csúcsát képviseli. Mindez az alacsony lökettérfogatnak és a nagy hatékonyságú turbófeltöltőnek köszönhető.

A Start&Stop rendszerrel felszerelt, forradalmian új kéthengeres motor alacsony üzemanyag -fogyasztással és CO2 kibocsátással teljesíti az Euro 6 normát.

 • Kombinált fogyasztás 4,8 l/100km és 111 g/km CO2 kibocsátás
 • 180 km/h végsebesség, 12,3 mp. gyorsulás (0-100 km/h)
 • 2-henger, 875 cm3
 • 105 lóerő (77 kW) teljesítmény 5.500 fordulat/perc-nél
 • 6 sebességes váltó
 • Euro 6


1,3 MultiJet 95 LE

Második generációs turbófeltöltős dízelmotor Start&Stop rendszerrel. Ez a motor DualogicTM automatizált sebességváltóval is elérhető.

 • Kombinált fogyasztás: 4,1 l/100km és 107 g/km CO2 kibocsátás
 • 171 km/h végsebesség, 13,9 mp. gyorsulás (0-100 km/h)
 • 4-henger, 1.248 cm3
 • 95 lóerő (70 kW) teljesítmény 3.500 fordulat/perc-nél
 • 5 sebességes váltó
 • Euro 61,4 95 LE

Euro 6-os normát teljesítő gazdaságos és környezetbarát motor

 • Kombinált fogyasztás: 6.1 l/100km és 143 g/km CO2 kibocsátás
 • 178 km/h végsebesség, 12,8 mp. gyorsulás (0-100 km/h)
 • 4-henger, 1.368 cm3
 • 95 lóerő (70 kW) teljesítmény 6.000 fordulat/percnél
 • 6 sebességes váltó
 • Euro 6
1,4 T-Jet 120 LE

A már számtalan modellben bizonyított megbízható és erőteljes 1,4 T-Jet motor immár az 500L családban is elérhető. A turbofeltöltőnek köszönhetően már 2.500-as fordulatszámon 215 Nm nyomatékot szolgáltat, mely garantálja a dinamikus menetteljesítményeket, mindezt alacsony fogyasztással párosítva.

Ráadásul gyári LPG kivitelben is elérhető, melynél a változatlan (50l) méretű benzintank mellé egy LPG tartály (38,4l) is kerül a pótkerék helyére, így a gazdaságos üzemeltetés mellett a hatótáv is jóval 1.000 km fölé emelkedik.

 • Kombinált fogyasztás 6,7 l/100km és 155 g/km CO2 kibocsátás
 • 189 km/h végsebesség, 10,2 mp. gyorsulás (0-100 km/h)
 • 4-henger, 1.368 cm3
 • 120 lóerő (88 kW) teljesítmény 5.000 fordulat/perc-nél
 • 6 sebességes váltó
 • Euro 6

1,6 MultiJet 120 LE

Az 1,6 MultiJet II 120 lóerő teljesítményű dízel, turbófeltöltős motor az elérhető legjobb dízeltechnológiának köszönhetően hatékony és dinamikus, hiszen már 1.750 1/perc-es fordulatszámon eléri 320 Nm-es maximális forgatónyomatékát. A második generációs MultiJet technológia és a 6 sebességű váltó segítségével kimagasló menetteljesítményeket nyújt visszafogott fogyasztás mellett.

Az Euro 6 normát teljesítő motorral a Fiat 500L végsebessége 189 km/h, 0-ról 100 km/h-ra mindössze 10,7 másodperc alatt gyorsul. A motor kombinált fogyasztása csupán 4,2 l/100 km, CO2 kibocsátása pedig 112 g CO2/km.

Technológia

Az 500L modelben folyamatosan csatlakozhat az internethez, kedvelt közösségi hálózatokhoz, vagy akár zenelejátszójához.

Uconnect rádió

A Bluetooth®, USB és AUX csatlakozós rádiónak köszönhetően biztonságosan telefonálhat vagy hallgathatja kedvenc zenéit. Mindezt a vezetéstől való figyelem elvonása nélkül, amely az 5" érintőképernyő, a kormányon lévő kezelőszervek és a hangvezérlés érdeme.

Tempomat

A vezetés szabad és biztonságos: a tempomat tartja a beállított sebességet de ugyanakkor sebességkorlátozó funkciója is van.

Beats Hi-Fi rendszer

A Fiat csoport történetében először az 500L modellt új, a Beats vállalattal együttműködésben kifejlesztett Hi-Fi berendezéssel szerelték fel, mely egyedülálló hangminőségét biztosít.

A Beats-szel való együttműködést a Chrysler kezdte meg, és ma már Európára is kiterjed. A Beats márka alapítói – a legendás rapper és producer Dr. Dre és az Interscope Geffen A&M Records igazgatója és producere, Jimmy Lovine – a Fiat hangmérnökeivel együttműködve fejlesztették ki ezt a teljesen új audiorendszert. Az eredmény egy olyan Hi-Fi rendszer lett, mely kristálytiszta hangzásának köszönhetően kivételes hangélményt nyújt.A Beats Hi-Fi rendszer az alábbi elemeket tartalmazza:

 • 165 mm átmérőjű, a csomagtartóban elhelyezett mélynyomó, mely a dinamikus és erős basszust biztosítja
 • az első ajtók felső részében elhelyezett 38 mm átmérőjű magas hangsugárzó
 • 165 mm átmérőjű közép hangsugárzó az első ajtókban
 • a hátsó ajtókban elhelyezett 165 mm átmérőjű szélessávú hangsugárzó
 • nyolccsatornás erősítő DSP-vel integrált kiegyenlítő funkcióval, mely stúdióminőségű hangélményt biztosít.
Rugalmasság és kényelem

A csúsztatható és különállóan dönthető hátsó üléseknek köszönhetően az 500L belseje szó szerint személyre szabható. A Fold&Tumble funkció a csomagtartó tér maximális kihasználhatóságát biztosítja, a dönthető és előrehajtható ülések segítségével. Ha egy szintbe hajtja az utas és a hátsó üléseket, akár 2,6 méter hosszú tárgyat is szállíthat. Az 500L Living modell ezen felül harmadik üléssorral is felszerelhető. Kalandra fel a családdal vagy barátokkal!

Az első ülések háttámláján található asztalok lehetővé teszik a legkisebbek útközbeni szórakoztatását.

A Fiat 500L Living belső terének megtervezése során a szakemberek a belső tér optimális kihasználására helyezték a hangsúlyt. Az első ülések maximális szélessége például vállmagasságban 1456 mm, az ülés feletti magasság pedig 1034 mm. A hátsó üléseknél 1387 mm-es szélesség és 993 mm-es magasság áll rendelkezésre.

eco:Drive Live

Az eco: Drive az ön személyi edzője, aki ügyel a környezetre, és figyeli vezetési stílusát. Az 500L Living modellben az eco:Drive életre kel. A kijelzőn azonnal megjelenik az Ön vezetési stílusa, tanácsokkal együtt, hogy min, hogyan javíthat.

Amennyiben szeretné vezetési stílusát följegyezni és részletesebben elemezni, elég az adatokat Pendrive-ra menteni a Uconnect rendszer segítségével, majd számítógépre másolni. Így konkrét, személyre szabott tippeket kaphat az üzemanyag-felhasználás és CO2 kibocsátás csökkentésére vonatkozóan.

Start&Stop

A Start&Stop rendszer kikapcsolja a motort, ha egy kereszteződésnél vagy torlódás miatt megáll, és amint el kíván indulni, azonnal elindítja. Így jelentős üzemanyag-megtakarítás és alacsonyabb károsanyag-kibocsátás érhető el.

ESP visszagurulásgátlóval

Az ABS és BAS rendszereken kívül az 500L Living alapfelszereltségébe tartozik az ESP és a visszagurulás-gátló (Hill Holder) funkció is. Az ESP a gépkocsi úton tartásában segít dinamikus országúti manőverek során, megfelelő úttartást biztosítva, míg a visszagurulásgátló megkönnyíti az emelkedőn való elindulást.

A visszagurulásgátló az emelkedőkön történő elinduláskor a fékpedál felengedése után még 3 másodpercig fenntartja a fékerőt, így kerülve el a visszagurulást.

Dualdrive kormányzási rendszer City funkcióval

Az összes 500L modell alapfelszereltségben tartalmazza a Dualdrive szervokormányt , melynél két üzemmód között választhatunk.

Az első a vezető és az autó közötti szorosabb kapcsolatot, gyorsabb és pontosabb kormányozhatóságot biztosít, ezért országúti, városon kívüli közlekedésre kiválóan alkalmas. A második üzemmód a City gomb megnyomásával választható ki, városi közlekedés és parkolás esetén ideális. Nagyobb rásegítést biztosít, egyszerűbbé téve a gyakori irányváltást igénylő vezetést.

35 km/h sebesség felett a rendszer automatikusan normál módra vált és normál rásegítéssel működik, mivel nagyobb sebességnél a jármű gyors és pontos reagálása a kormánymozdulatokra elengedhetetlen. A maximális biztonság így olyan esetekben is garantált, ha a vezető magasabb sebesség mellett is bekapcsolva felejti a City gombot.

Városi ütközésmegelőző rendszer (LSCM)

Tudta, hogy a balesetek több mint 57%-a 16 km/h-nál alacsonyabb sebességnél történik? A Fiat 500L ezért felár ellenében LSCM rendszerrel szerelhető fel, mely képes az ilyen balesetek megelőzésére. Amennyiben az LSCM rendszer álló vagy mozgó akadályt érzékel gépkocsija előtt, azonnal automatikusan működésbe hozza a fékeket az ütközés elkerülése vagy az ütközés erejének mérséklése érdekében.

A rendszer 30 km/h-s sebességig, a gépkocsi előtt 12 m-re levő akadályok esetén működik, ami főként városi közlekedés esetén jelent nagy segítséget.

Győr

Pesti út 4.

Telefon: 06-96/513-100
Fax: 06-96/513-104
riegler@autoforumriegler.hu

 

Tatabánya

Alkotmány u. 2/B

Telefon: 06-34/312-015
Fax: 06-34/312-016
rieglertb@autoforumriegler.hu

 

 

Nyitva tartás

Szalon:        Szerviz:
H-P.: 8 - 17   H-P.: 8 - 16:30
Szo.: 9 - 12   Szo.: Zárva
V.: Zárva   V.: Zárva

 

 

 

 

Facebook

© 1995- 2018 | Autófórum Riegler

carnet-csoporthasznaltautok.hu

Készítette: Kovács Gergely