5.7 l/100km

Fogyasztás

132 g/km

CO2

165 km/h

Végsebesség

252 liter

Csomagtér
fiat-punto-design-01

Design

LENYŰGÖZŐ FIAT PUNTO DESIGN.

A Punto 2013-nál a belső és külső új értelmet nyer. A modellt úgy tervezték, hogy minél jobban megfeleljen a vezető igényeinek.
fiat-punto-belso-01

Belső tér

A SZÉPSÉG ÉS KÉNYELEM.

A szépség és kényelem vezette a belső design alkotóinak kezét. Ez az új Punto 2013 belső terére elfogadott legfőbb alapelv, mely garantálja az élményteli utazást.
fiat-punto-motor-01

Motorok

MINŐSÉGI MOTORVÁLASZTÉK

A 1,2 8v motor garantálja az alacsony üzemanyag-fogyasztást is (5,4 l/ 100 km kombinált ciklusban, 4,4 l/100 km városon kívüli ciklusban, és 7,2/100 km városi ciklusban).

fiat-punto-technologia-01

Technológia

BIZTONSÁGOSABB KOMMUNIKÁCIÓ.

A Blue&Me™ biztonságos kommunikációt és szórakoztató utazást biztosít a Fiat és a Microsoft együttműködésének eredményeként.

Galéria

A nagyításhoz kattintson a képekre!

RÉSZLETEK

Design

Lenyűgöző Fiat Punto design!

A Punto 2013-nál a belső és külső új értelmet nyer. A modellt úgy tervezték, hogy minél jobban megfeleljen a vezető igényeinek. A Punto 2013 a legmodernebb és legegyszerűbben kezelhető technológiát kínálja és minden körülmények között maximális biztonságot, alacsony üzemanyag-fogyasztást és a környezet kímélését garantálja.

Az agilis, dinamikus Punto 2013 az eleganciát és sportos jelleget a személyiségét kiemelő részletekkel kombinálja. Az orr-részen még figyelemfelkeltőbbek a nappali fénnyel ellátott fényszórók a legömbölyített ködlámpákkal, vagy a módosított lökhárító a személygépkocsi még nagyobb védelméért. Az autó hátulján a lámpák magasan vannak elhelyezve, amelyeknek köszönhetően az autó jobban látható, szélesebbnek és erőteljesebbnek tűnik.

Belső tér

A szépség és kényelem.

A szépség és kényelem vezette a belső design alkotóinak kezét. Ez az új Punto 2013 belső terére elfogadott legfőbb alapelv, mely garantálja az élményteli utazást. Új és vonzó felszereltségekből választhat.

MOTOROK

1,2 8V 69 LE

(1.242 cm³, 69 LE, 156 km/h)

Már ezzel a motorral is elérhető a Fiatokra jellemző kellemes vezetési élmény és kiváló teljesítmény.

A 1,2 8v motor garantálja az alacsony üzemanyag-fogyasztást is (5,4 l/ 100 km kombinált ciklusban, 4,4 l/100 km városon kívüli ciklusban, és 7,2/100 km városi ciklusban).

  • CO2 kibocsátás: 126 g/km
  • Motor besorolás: Euro 6


1,4 8V 77 LE LPG


(1.368 cm3, 77 LE 165 km/h)

Gyári LPG: a Fiat által garantált, gyári beszereléssel és biztonsággal megtervezett és legyártott rendszer.

Összehasonlítva a benzin-motorokkal (Panda, Punto – 15000 km/év) évente kb. 100.000 Ft-ot is megtakaríthat  és a CO2  kibocsátást is 14%-al csökkentheti .

  • Kibocsátási norma: Euro 6


1,3 MULTIJET 16V 75 LE


(1.248 cm³, 75 LE, 165 km/h)

A közvetlen befecskendezéses Common Rail dízelmotorok második generációjának legkisebb és legfejlettebb tagja. Ez a csendes, környezetbarát motor a vezetésénél maximális kényelmet  és fantasztikus teljesítményt nyújt. Fejlesztésekor a hangsúlyt az ésszerűségre, gazdaságosságára és megbízhatóságára helyezték, mindezt azzal a céllal, hogy a motor hosszú időn át szolgálhasson. A motor úgy lett megtervezve, hogy élettartama bármilyen nagyjavítás nélkül elérje a 250 000 km-t.  Gyorsulása 0-100 km/h-ra mindössze 13,6 másodpercet vesz igénybe, az üzemanyag fogyasztás kombinált ciklusban 4,2 l/100 km, városon kívüli ciklusban 3,5 l/100 km és városi ciklusban 5,5 l/100 km. A motort DPF-vel (dízel részecskeszűrő)  látták el.

  • Motor besorolás: Euro 6
1,4 8V 70 LE CNG

(1368 cm³, 77 LE benzin / 70 LE gáz, 162 km/h benzin – 156 km/h gáz)

A benzínnel és sűrített földgázzal meghajtott környezetbarát motor valóban csúcsteljesítményre képes.

A motor indításnál benzint használ, majd automatikusan metánüzeműre vált. A gázkészlet kifogyás veszélyének esetén az autó benzinnel üzemel. A vezető a műszerfalon egy gomb megnyomásával bármikor kiválaszthatja a meghajtás típusát. A motort a FPT-ben (Fiat Powertrain Technologies) tervezték és gyártották, amely 5 fokozatú manuális sebességváltóval érkezik. A modellt Multipoint befecskendezési technológiával látták el, amely sűrített gáz és benzin felhasználásnál is kiváló teljesítményt tesz lehetővé. A maximális sebesség 156 km/h.

A sűrített földgázt két, a padlózat alatt elhelyezett 84 literes (13 kg gázhoz) acéltartály tárolja, hogy a csomagtér mérete ne csökkenjen. A 45 literes benzintartály mérete megegyezik a hagyományos benzinmotorokéval, vagyis az összesen megtehető kilométerek száma meghaladja az 1000-et.
  • CO2  kibocsátás: 115 g/km (metán)
  • Motor besorolás: Euro 6
1,4 8V 77 LE

(1.368 cm³, 77 LE, 165 km/h)

Az 1,4 8v motor az első, amelyet a teljesítmény maximálizálására  és a fogyasztás csökkentésére optimalizáltak. Hatékony, kifinomult, alacsony károsanyag kibocsátással, amelyek biztosítják a Punto sokoldalúságát.

Ezzel a motorral elérhetjük a maximális 165 km/h sebességet, csak 5,7 l/100 km üzemanyag-fogyasztással kombinált ciklusban, 4,7 l/100 km fogyasztással városon kívüli ciklusban és 7,4 l/100 km fogyasztással városi ciklusban.

E motornál is megtalálható a motort automatikusan leállító Start & Stop rendszer. A váltót csak helyezze üresbe és a motor leáll, közben valamennyi biztonsági elem és egyéb rendszerek, mint például a klíma, rádió vagy ablaktörlők tovább működnek. Amint ismét a pedálra lép, a motor gyorsan és csendesen magától elindul. Ez a technológia növeli a hatékonyságot, csökkenti a fogyasztást, a CO2-kibocsátást és a zajszennyezést is.

  • CO2 kibocsátás: 132 g/km
  • Motor besorolás: Euro 6

Technológia

SMS ÜZENETEK OLVASÁSA

A Blue&Me™ beállítható úgy, hogy az SMS üzenet beérkezése után azt felolvastathatja.  A rendszer a rövidítések és hangulatjelek értelmezésére is képes. Ennek köszönhetően amíg ön vezeti az autóját, az SMS üzenetek fogadása teljesen biztonságos (kiejtés az angol nyelvtannak megfelelően).
BLUE&ME

Könnyebb és biztonságosabb kommunikáció a gépkocsiban

A Blue&Me™ biztonságos kommunikációt és szórakoztató utazást biztosít a Fiat és a Microsoft együttműködésének eredményeként.

A hangutasításoknak köszönhetően a Bluetooth segítségével csatlakoztatott telefonját könnyen kezelheti, anélkül, hogy a kormánykerékről levenné a kezét. A Blue&Me™ segítségével könnyen fogadhat hívásokat, kezdeményezhet telefonkönyvéből hívásokat, meghallgathatja a bejövő szöveges üzeneteket és természetesen az USB vagy AUX bemenetekből MP3 formátumban zenét is hallgathat.

A Blue&Me™ a Bluetooth technológiával felszerelt modern telefonok többségével kompatibilis.
TELEFONKIHANGOSÍTÓ RENDSZER

A kihangosító rendszer a Blue&Me™ része, amely speciális technológiát használ hangjának felismeréséhez hosszadalmas beállítások nélkül.

A  telefon Blue&Me™ rendszerrel való párosítását követően  hangutasítások segítségével azonnal fogadhatóak a telefonhívások és hívhatóak a telefonkönyvben található névjegyek. A Blue&Me™ -nek köszönhetően tökéletesen uralja a telefonját, anélkül, hogy kezét levenné a kormányról, mivel a műveletek többsége hangutasítások segítségével elérhető .

A Blue&Me™ -vel akár 5 különböző telefon párosítható,  tehát a vezetőváltás már nem jelent tovább probélmát a gépkocsiban. Több telefon egyidejű meglétének esetén a gépkocsiban az utoljára csatlakoztatott kerül kiválasztásra.
UTAZÁS ÉS TÉR

A Punto 2013 modell fejlesztésénél alkalmazott innovatív műszaki megoldások hozzájárultak a modell maximális kényelmének biztosításához. Ez a gyakorlatban alacsonyabb zajszintet, kevesebb rezgést, jobb úttartást, könnyű irányíthatóságot, hatékonyabb klimatizálást és térkihasználást jelent.

A  tömítésekhez használt zajtompító poliuretán hab és a legújabb technológiák alkalmazása a kabin zajszigetelést jelentősen javította. A gépjármű teljes zajkibocsátása a legújabb normáknak megfelelő szívó és kipufogó rendszer konstrukciónak köszönhetően csökkent. Az új kerékfelfüggesztés csökkenti az egyenetlen útfelszínnel kapcsolatos rezgéskat.

A Punto 2013 modellnél nagyon könnyen beállítható a gépkocsi ideális beltéri hőmérséklete, mégpedig a kabinban elhelyezett 11 légbefúvónak, és a klímarendszernek köszönhetően, amely ideális körülményeket biztosít az utazáshoz. A kényelmes utazás a rendelkezésére álló - a Punto 2013 által tényleg nagyvonalúan -  biztosított tértől is függ.

Győr

Pesti út 4.

Telefon: 06-96/513-100
Fax: 06-96/513-104
riegler@autoforumriegler.hu

 

Tatabánya

Alkotmány u. 2/B

Telefon: 06-34/312-015
Fax: 06-34/312-016
rieglertb@autoforumriegler.hu

 

 

Nyitva tartás

Szalon:        Szerviz:
H-P.: 8 - 17   H-P.: 8 - 16:30
Szo.: 9 - 12   Szo.: Zárva
V.: Zárva   V.: Zárva

 

 

 

 

Facebook

© 1995- 2018 | Autófórum Riegler

carnet-csoporthasznaltautok.hu

Készítette: Kovács Gergely

Oldaltérkép